Piškotki

Informacije o piškotkih za uporabnike spletne strani
Tako kot številna druga podjetja tudi GlaxoSmithKline uporablja t.i. piškotke z namenom izboljšati uporabniško izkušnjo za obiskovalce naše spletne strani.
Piškotki so majhne datoteke, sestavljene iz niza črk in številk, ki jih strežniki, kjer spletna stran gostuje, namestijo na vaš računalnik. Lastniku spletne strani omogočajo, da vas loči od ostalih uporabnikov spletne strani. Piškotki se ne morejo ustvarjali v obliki kode ali uporabljati za prenos virusov in tudi ne omogočajo dostopa do vašega trdega diska. Tudi v kolikor se piškotki shranjujejo na vašem trdem disku, nimamo nikakršnega dostopa do informacij, ki so tam shranjene.
Podatki, pridobljeni s pomočjo piškotkov na spletni strani podjetja GlaxoSmithKline, se lahko uporabljajo za različne namene, vključno z naslednjimi:
• Nujno potrebni: Ti piškotki so bistvenega pomena, saj omogočajo, da se premikate po spletni strani in uporabljate njene možnosti, kot sta dostop do varnih predelov spletne strani in shranjevanje produktov v nakupovalno košarico.
• Zmogljivost: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako obiskovalci uporabljajo spletno stran, npr.: katere strani obiskujejo najpogosteje in ali prejemajo sporočila o napaki. Ti piškotki se uporabljajo za izboljšanje delovanja spletne strani v prihodnjih različicah.
• Funkcionalnost: Ti piškotki spletni strani omogočajo, da si zapomni vaše odločitve, kot je izbira uporabniškega imena, jezika ali vaše regije, ter zagotavljajo bolj personalizirano uporabniško izkušnjo.
• Usmerjenost ali oglaševanje: Ti piškotki se uporabljajo za ponujanje vsebin, ki so bolj pomembne za vas in vaše interese.

Na naši spletni strani ne dopuščamo oglaševanja s strani tretjih oseb, vendar pa ne moremo nadzorovati oglaševalcev, katerim oglaševanje dovoljujejo ponudniki internetnih storitev, medtem ko brskate po spletu.

Podjetje GlaxoSmithKline je po zakonu dolžno pridobiti vaše soglasje za namestitev vseh vrst piškotkov, razen tistih, ki so »Nujno potrebni«. Zato je podjetje GlaxoSmithKline za vas poenostavilo upravljanje različnih vrst piškotkov, ki se uporabljajo na naših spletnih straneh, namenjenih za uporabo v Evropski uniji, ter vam tako omogočilo, da sami izberete, ali želite namestitev piškotkov med brskanjem po naši spletni strani. Prosimo upoštevajte, da lahko z onemogočitvijo piškotkov (vključujoč nujno potrebne piškotke) onemogočite tudi dostop do določenih funkcij ali delov te spletne strani.