Kako deluje Sensodyne

Kaj je občutljivost zob?
Zaradi različnih dejavnikov lahko naši zobje postanejo občutljivi na toplotne spremembe, na sladko ali kislo hrano, kar večina ljudi občuti kot neprijetno skelenje zob, nekateri pa tudi kot kljuvajočo bolečino. Zobovina je pri zdravih zobeh prekrita z dlesnijo in sklenino. Če pa je zobovina izpostavljena, postane to področje občutljivo. Do izpostavljenosti lahko pride iz več razlogov - izguba sklenine je lahko posledica kislinske erozije in abrazije zaradi ščetkanja zob, zobovina pa lahko postane izpostavljena tudi zaradi umika dlesni. Ker je v zobovini tisoče majhnih kanalčkov, ki vodijo do živčevja, zobje zaradi vdora tekočine in posledično draženja živčnih končičev postanejo preobčutljivi.

Kako deluje Sensodyne?

Zobne paste Sensodyne delujejo na različne načine, ki se razlikujejo glede na vsebnost aktivnih sestavin. Izdelki vsebujejo kalijev nitrat, stroncijev klorid, Novamin (kalcijev natrijev fosfosilikat) ali kositrov fluorid, ki pomagajo lajšati bolečine občutljivih zob.

Izberite enega od zgornjih izdelkov in poglejte, kako deluje Sensodyne.

Sensodyne Repair&Protect

Zobna pasta Repair& Protect je prva dnevna zobna pasta, ki združuje napredno NovaMin tehnologijo in fluorid.

Sensodyne Repair&Protect s tehnologijo NovaMin klinično dokazano zagotavlja lajšanje bolečin in vsakodnevno zaščito za občutljive zobe. Med ščetkanjem poišče občutljive predele vaših zob. Na ranljivih predelih vaših občutljivih zob zgradi trdo plast in tako pomaga zagotavljati učinkovitejšo obnovo* površine zob.

Zobna pasta Sensodyne Repair&Protect zagotavlja vse koristi običajne zobne paste, ob uporabi dvakrat dnevno pa tudi trajno obnavlja vaše zobe in jih pomaga zaščititi pred bolečino zaradi občutljivosti.

*Zobna pasta na občutljivih predelih vaših zob ustvari zaščitno plast. Ščetkajte dvakrat dnevno za trajno zaščito pred občutljivostjo.

Sensodyne Repair&Protect